Zapraszamy do kuchni bengalskiej, w której króluje gorczyca. Olej z jej nasion jest najbardziej czykorzystywanym olejem do smażenia, a nasiona gorczycy znajdziecie w niemal każdym daniu. Poznajcie smaki, których do tej pory nie znaliście!
przepis pochodzi z
Bangladesz
gotowe w
15 minut
przepis na
2
osoby
Mięso wyciągnij z lodówki i odstaw na około 30 minut w temperaturze pokojowej.
Zmiksuj natkę pietruszki oraz czosnek ( możesz również zrobić to ręcznie za pomocą noża). Dodaj oliwę, ocet i dopraw solą i pieprzem. Odstaw na czas przygotowania mięsa.
Rozgrzej mocno patelnie grillową. Smaż mięso przez około 1 ½ minuty z każdej strony. Odstaw na talerz i pozostaw na około 5 minut.
Pokrój mięso w poprzek włókien i rozłóż na talerze. Podawaj z przygotowanym chimichurri oraz porcją ryżu basmati Uncle Ben’s.