Sezamowa wołowina z grzybami

Sezamowa wołowina z grzybami

  • łyżeczka sezamu
  • 1/2 papryczki chili
  • 400g polędwiczek wołowych
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • brokuł
  • 200g pieczarek
  • 250g ryżu TriColo Uncle Ben`s®
  • 30 min
  • Chińska

Przygotowanie:

  1. Wołowinę pokrój w paseczki. W misce wymieszaj mięso z dodatkiem posiekanego czosnku, sosem sojowym i ziarnami sezamu.
  2. Pieczarki pokrój w ćwiartki. Brokół podziel na różyczki, a grubsze łodygi potnij na drobniejsze kawałki. Papryczkę posiekaj.
  3. Ugotuj brokół al dente.
  4. Na patelni podsmaż pieczarki z łyżką oliwy i ze szczyptą soli. Zdejmij grzyby na bok.
  5. Na tą samą patelnię dodaj 2 łyżki oleju, rozgrzej go mocno. Smaż marynowaną wołowinę przez 5 minut cały czas mieszając. Pod koniec dorzuć chili i przemieszaj.
  6. Podawaj z ugotowanym ryżem TriColo Uncle Ben’s®.

Potrzebne produkty:

Długoziarnisty z dzikim 500g

Długoziarnisty z dzikim 500g

Ryż długoziarnisty z dzikim
Ryż długoziarnisty z dzikim to naturalnie kolorowe połączenie dwóch gatunków ryżu.

więcej

Nowe zasady dotyczące cookies

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb oraz preferencji informatycznych, w celu analizy statystycznej Państwa aktywności na stronie i przeciwdziałania nadużyciom. Mogą Państwo wyrazić lub zmienić wcześniej wyrażoną zgodę na stosowanie plików cookies przez tę witrynę poprzez ustawienia swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z witryny z ustawioną zgodą na korzystanie plików cookies (bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej dotyczących plików cookies) oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów dot. plików cookies oraz ochrony Państwa prywatności znajdą Państwo w naszej „Polityce Cookies”.



zamknij